Vajda Borbála Villő szüleivel és három testvérével Bakonybélen él. A Kassai Lajos lovasíjász munkásságát és lovasíjász iskoláját bemutató mozifilm hatására úgy döntött, hogy lovasíjász lesz.  2017. szeptemberében csatlakozott a Magyarországon jelenleg működő 10 Kassai iskola egyikéhez, a Pápán található Németh törzshöz. A Lovasíjász című mozifilm 2016-os bemutatója után kétszer annyi felvételező jelentkezett a tavaszi vizsgára. Túlnyomó többségük felkészületlenül, és fizikai alkalmasságát rosszul felmérve elbukott. A tapasztalat hatására átalakították a vizsgaszabályzatot. Így most Villőnek is egy előfelvételin kell felkészültségét bizonyítania, és csak ezután indulhat el a Kassai Völgyben évente kétszer megtartott felvételivizsgán. Villő egy év felkészülés és kemény munka után sikeres előfelvételit, majd a Kassai Völgyben sikeres vizsgát tett.

info
×

Villő otthon edz. Teljes jogú lovasíjásszá csak akkor válhat majd, ha a felvételi vizsga után még egy próbát teljesít. Ott többek között 45 perc alatt kell majd 250 lövést leadnia egy meghatározott nagyságú és távolságú célra minimum 50%-os találati aránnyal. Erre sokat kell, hogy gyakoroljon.

info
×

Villő családjával vasárnap reggel a misére készül. A kis Rozinak határozott elképzelései vannak arról, hogy milyen ruhát szeretne felvenni.

info
×

Vasárnap délelőttönként Villő a bencés templomban ministrál, majd a mise után kóruspróbára megy, amit Izsák atya tart.

info
×

Villő sikeres előfelvételi vizsgát tett. Törzstársai szeretettel gratulálnak neki.

info
×

A felvételi vizsga Kaposmérőn, a Kassai Völgyben kerül megrendezésre évente két alkalommal. A jelentkezők általános erőnlétének felmérésére szolgál az az 5 kilométeres futás, amit nehéz terepen kell teljesíteniük meghatározott időn belül. 

info
×

Villőnek belső fegyelméről is tanúbizonyságot kell tennie. A következő feladatnál 5 percig kell teljesen mozdulatlanul állnia, melyet szigorú vizsgáztatók ellenőriznek.

info
×

Villő a kardpályával kombinált akadálypályán vizsgázik. A speciális erőnlét felmérésére szolgáló feladatot megállás nélkül kell teljesíteni, nem lehet a kardot leengedni. Minden lengő zsákot meg kell ütni. Családja lelkesen biztatja.

info
×

Villő a legnehezebb feladatokon már túl van. Fáradtságtól kimerülve öleli át édesanyját, aki megkönnyebbülten szorítja magához lányát. 

info
×

Villő a törzsfőkből álló vizsgabizottságnak Weöres Sándor: Paripám csodaszép pejkó című versét, és a Zavaros a Cuha vize című bakonyi népdalt adja elő.info
×

Villő sikeresen teljesítette a felvételi vizsgát. A maximális 30 pontból 26 pontot szerzett. Boldogan szalad édesanyja ölelő karjaiba.

info
×
Using Format