András és párja Mari 23 évet éltek együtt a Nógrád megyei Szandán. 2018 nyarán Mari meghalt, Andri, ahogy a faluban mindenki hívja, 84 évesen egyedül maradt. Nem sokkal élettársa elvesztése után elesett a pincéjében, szerencséjére a szomszédok meghallották kiabálását és a segítségére tudtak sietni. Combnyaktöréssel kórházba került. A Traumatológiai osztályról bár műtötték, de 1 hét után elbocsátották. Hosszas utánajárással az Ápolási osztály befogadta a rehabilitáció idejére. Mivel járni nehezen tud, otthonában egyedül nem tudja ellátni magát, a házba vissza nem költözhet. Mari tengerentúlon élő lánya ezt a felelősséget nem tudja vállalni. A mindennapjaiban a balesetéig tevékenyen dolgozó Andrinak el kell döntenie, hogy élete hátralévő idejét az öregek otthonában tölti, vagy az Ápolási osztályon marad, amit időközben felajánlott neki a kórház.

Az ő fejében ez a két alternatíva nincs meg hosszútávra. Haza szeretne menni.

info
×

Mari és Andri vendégeket várnak. Mari 85. születésnapjára testvérei és azok családja érkeznek. Még egy utolsó pillantás a tükörbe.


info
×

Mari a levágott libát és a libamájat fagyasztja le, miközben Andri Nógrád megye nevezetességeiről olvas.

info
×

Andri élettársa temetésén a sír lábánál.

info
×

Andri almát kever a tyúkok darájához, hogy gazdagabb legyen az ennivaló. A napi munka segít lekötni a gondolatait. Nehéz elfogadnia, hogy Mari nincs már.

info
×

Andri a konyhában megpihen. Napközben Marival mindig itt töltötték az időt.

info
×

Az Ápolási osztályon lassan telik az idő. Andri időnként hozzájut kedvenc hetilapjához, Olyankor újra és újra olvassa.

info
×

Andri figyelmét leginkább a rádió köti le. A Kossuth Rádiót tudja csak befogni, A fülhallgatóval nem zavarja három szobatársát.

info
×

A baleset óta hónapok teltek el. Andri sokadszorra indul a folyosón sétára.

info
×

Andri az Ápolási osztályon 85. születésnapján. Élettársa lánya tortával lepi meg, legközelebb tavasszal tudja csak Andrit meglátogatni.

info
×
Using Format